Вердикт суду: після Led Zeppelin – не плагіат

Led Zeppelin не копіював вступні акорди свого хіта Stairway to Heaven із творчості американського гурту Spirit – так вирішив суд у Лос-Анджелесі.

Тож із британських рок-легенд зняли звинувачення у плагіаті.

Присяжні вважають, що гітарний риф, який лунає на початку композиції Led Zeppelin, не є ідентичним тому, який у 1967 році учасники Spirit зіграли у своїй пісні Taurus.

При цьому вони визнали, що Роберт Плант мав доступ до Taurus.

Stairway to Heaven записали у 1971 році.

Справу про плагіат порушили від імені покійного гітариста гурту Spirit – Ренді Вулфа.

В ході процесу адвокати Led Zeppelin стверджували, що послідовність акордів, використана у пісні, дуже поширена, і її використовують уже протягом більш ніж 300 років.

Сторона обвинувачення наполягала, що учасники Led Zeppelin почули пісню Spirit на концерті у рідному місті пана Планта – Бірмінгемі, де обидва гурти грали на одній сцені у 1970 році.

Басист Spirit Марк Андес минулого тижня заявив, що він зустрічався із Робертом Плантом під час того концерту і грав з ним у снукер після виступу.

Соліст Led Zeppelin

сказав на суді, що не пам’ятає, як спілкувався з паном Андесом.

Роберт Плант також сказав, що не пам’ятає майже нікого, з ким тоді “тусувався”. Ця заява музиканта розсмішило присутніх на засіданні.

Співак уточнив, що вони з дружиною потрапили в автомобільну аварію, і він не може згадати події того вечора, коли він, як стверджується, зустрічався з музикантами Spirit.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *