Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які сприяли діяльності терористичної організації «ЛНР» та вчинили терористичний акт

Генеральною прокуратурою України продовжується робота щодо подальшого забезпечення принципів невідворотності покарання у випадках, коли підозрюваний або обвинувачений в окремих злочинах, перебуваючи за межами України, переховується від органів слідства і суду, ухиляється від кримінальної відповідальності.

Відповідно до вимог Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини", Генеральною прокуратурою України до Шевченківського районного суду м. Києва внесено клопотання про здійснення спеціального судового провадження щодо громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Судом 21.06.2016 задоволено відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надано дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Крім того, Генеральною прокуратурою України 22.06.2016 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох громадян України, які підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258 та ч. 1 ст. 258-3 КК України (терористичний акт та сприяння діяльності терористичної організації).

Як повідомлялося раніше, громадянин Російської Федерації В. Жириновський, перебуваючи у м. Москві, у травні 2014 року вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації щодо матеріального забезпечення збройних формувань цієї організації, зокрема шляхом надання транспортного засобу марки ГАЗ (модель «Тигр»), що має подвійне функціональне призначення.

У подальшому 07.05.2014 вказані громадяни України, виконуючи відведену їм роль, отримавши на території Російської Федерації автомобіль «Тигр», шляхом здійснення погроз працівникам Державної прикордонної служби України вчинити вибух на пропускному пункті «Ізварине», забезпечили незаконний перетин державного кордону України вказаним транспортним засобом, який цього ж дня у м. Луганськ передали керівникам терористичної організації «ЛНР».

Довідково: санкції інкримінованих підозрюваним статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *