Завдяки втручанню Генеральної прокуратури України столичній громаді повернуто 108 га земель

Реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді, органи прокуратури вживають заходи до припинення порушень інтересів держави внаслідок незаконного відчуження цінних столичних земель.

Генеральна прокуратура України з метою повернення територіальній громаді м. Києва незаконно відчужених земельних ділянок, які безпідставно та без будь-якої оплати надано житловому кооперативу, пред’явила до господарського суду м. Києва позов про визнання недійсними рішень Київради та державних актів про право власності на цю землю.

Земельні ділянки загальною площею понад 108 га вартістю 265 млн грн, передані для будівництва, розташовані в межах зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України, забудова якої житловими будинками суперечить законодавству та вкрай негативно вплине на історичну місцевість, завадить розвитку музею.

З огляду на вказані обставини позов прокурора задоволено. Однак, намагаючись залишити у своїй власності незаконно отримані землі, комерційна структура оскаржила судове рішення в апеляційному порядку.

Разом з тим Київський апеляційний господарський суд 23.06.2016, погодившись із доводами прокурора, апеляційну скаргу господарюючого суб’єкта відхилив, а рішення суду першої інстанції про задоволення позовних вимог залишив без змін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *