На Донеччині пройшла Арт-акція «Молодь проти ненависті»

З 24 по 29 червня 2016 року в Маріуполі та Святогірську Донецької області  Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Асоціація «КВН України» реалізувала проект «Арт-акція «Молодь проти ненависті». Захід відбувся за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Мета проекту – інтеграція зусиль державних установ, творчих та громадських об’єднань на протидію проявам мови ненависті у спілкуванні, ЗМІ та Інтернет-середовищі,  на зменшення явищ дискримінації і порушення прав людини,   на розвиток та спрямування молоді щодо виявлення і реагування на прояви дискримінації та порушення прав людини шляхом культурологічних та освітньо-виховних програм.

Участь у акції взяли 100 молодих людей з 14 областей України. В рамках проекту відбулися майстер-класи, виставки тематичних малюнків та фотографій, відеопрезентації, концертні програми.  Молодіжні активісти, соціальні та педагогічні працівники відвідали майстер-клас «Протидія мові ненависті через освіту з прав людини». Учасникам були презентовані книги Ради Європи «Закладинки» – посібник із протидії мові ненависті через освіту з прав людини та «Енциклопедія прав людини».

У кожному з міст відбулися великі сценічні дійства «Концерт Веселого Народу» за участі місцевих і кращих команд КВК України, молодих естрадних виконавців. Концерти супроводжувалися флешмобами з використанням символіки та атрибутики кампанії «No Hate Speech Movement»,  наданої організаторам проекту молодіжним департаментом Ради Європи.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *