На хабарі викрито службових осіб Харківської міської ради

Головним слідчим управлінням спільно із Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно службових осіб Харківської міської ради за фактами вимагання ними від громадянина неправомірної вигоди на загальну суму 4 400 доларів США за відмову від участі у розгляді позовної заяви щодо визнання права власності на квартиру в м. Харкові, яка за відсутності спадкоємців мала перейти до житлового фонду громади міста.

30.06.2016 працівниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 400 доларів США викрито службових осіб Харківської міської ради, якими до цього вже одержано першу частину хабара в розмірі 1 000 доларів США.

На даний час тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на виявлення та документування усіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України та у подальшому буде вирішено питання про обрання їм запобіжного заходу.

Водночас слідчими вживаються заходи з встановлення усіх причетних до вчинення цього злочину осіб.

Довідково:  санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *