Опорним школам на Донеччині бути – Жебрівський

Лише 5 з 21 школи, які в цьому році повинні стати опорними, підготували проектно-кошторисну документацію й пройшли обов’язкову експертизу «Укрдержбуду». Про це повідомила під час засідання колегії облдержадміністрації радник голови Донецької ОДА Тамара Лук’янчук.

За її словами, станом на 30 червня пакети документів до департаменту капітального будівництва надіслали Іллінівська ЗОШ Костянтинівського району, Часівоярська ЗОШ І-ІІІ ступенів №17, навчально-виховний комплекс «Гришинська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», Костянтинівська загальноосвітня школа №1 та Дружківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №17.

«Проектно-кошторисна документація також розроблена у школах міст Авдіївка, Добропілля, Краматорськ, Покровськ, Маріуполь, Новогродівка, а також Бахмутського, Волноваського, Добропільського, Слов’янського, Ясинуватського районів і Черкаської об’єднаної громади, але вони ще проходять експертизу «Укрдержбуду», – повідомила Тамара Лук’янчук.

Також вона наголосила, що ПКД для опорних шкіл відсутня в адміністрацій Слов’янська, Красногорівки, Нікольського та Ясинуватського районів.

Очільник області Павло Жебрівський вкотре закликав чиновників до роботи і наголосив на важливості створення для дітей гідних умов навчання.

«Ми добилися фінансового ресурсу, відпрацювали філософію, якими будуть ці навчальні заклади. Чи завдяки, чи наперекір вам – опорні школи на Донеччині будуть. 15 липня – час «ікс». Якщо не хочете працювати – кладіть заяву на стіл», – звернувся Павло Жебрівський до голів міст і районів.

Також він наголосив на необхідності узгодженості дій навчального та ремонтного процесів у школах.

«Вже зрозуміло, що до 1 вересня школи не постануть, але дітям треба отримувати освіту. В разі необхідності треба організувати транспорт, який би підвозив учнів до інших шкіл, в яких вони тимчасово навчатимуться», – підкреслив очільник області.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *