Сьогодні, 29 червня, голова обласної державної адміністрації – керівник …

Сьогодні, 29 червня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у роботі регіональної платформи «Обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації влади».

До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Роман Косинський, народний депутат України Віталій Курило, керівництво Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, представники структурних підрозділів ОДА, органів місцевого самоврядування.

Під час обговорення учасники ділилися досвідом роботи з організації господарської діяльності, функціонування закладів освіти та медицини існуючих об’єднаних територіальних громад. Головною темою дискусії стало вироблення дієвих алгоритмів із взаємодії територіальних громад із державними органами всіх рівнів, розподіл коштів від доходів громади та залучення державних субвенцій.

Віталій Курило розповів про зміни до Конституції України в частині децентралізації влади, що, за його словами, полягають у заміщенні місцевих державних адміністрацій префектами, реформування системи адміністративно-територіальних одиниць, серед яких заплановано ввести громади, райони та регіони, а також здійснення місцевого самоврядування територіальною громадою прямо та посередньо.
У свою чергу, Юрій Гарбуз поділився планами зібрати голів органів місцевого самоврядування Луганщини та представників громадських організацій і завітати до низки областей України, які мають позитивний результат процесу децентралізації.
«Це дасть змогу запозичити цінний досвід та не повторювати чужі помилки», – зауважив він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *