30 червня в м. Києві відбулася Конференція “Відновлення на Сході України: як …

30 червня в м. Києві відбулася Конференція “Відновлення на Сході України: як відбувається об’єднання та інтеграція внутрішньо переміщених осіб”

Конференція, організована Міністерством із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб спільно з Міжнародною організацією з міграції за підтримки урядів Японії та Норвегії, зібрала понад сто переселенців та членів місцевих громад зі Сходу України, а також представників органів державної влади, міжнародної спільноти та громадянського суспільства.

Метою проекту стало створення комунікаційного майданчику для обговорення проблем, з якими стикаються переселенці та громади, а також визначення шляхів подальшої інтеграції ВПО, соціального згуртування, відновлення та розбудови миру.
В країні нараховується понад 1,7 млн. офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Притік переселенців у громади по всій країні створив додатковий тиск на місцеві бюджети та соціальну інфраструктуру. Це створює численні проблеми, які ВПО та громади, що їх приймають, повинні долати разом.

Відзначимо, що Міжнародна організація з міграції бере активну участь у допомозі ВПО, що проживають на території Луганщини. Так, лише в квітні 2016 р. в рамках проекту «Розвиток самозайнятості серед внутрішньо-переміщених осіб в Україні» після подання та захисту бізнес-планів було відібрано та профінансовано 101 заявку беніфіціарів для ведення підприємницької діяльності.

Також Представництво МОМ в Україні а рамках проекту “Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі” за сприяння Уряду Японії оголошує конкурс для громад Новопсковського району Луганської області. Термін подачі заявок – до 10 липня 2016 р.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *