Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної …

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз став гостем першого заходу «Кава з губернатором», організованого Центром досліджень проблем громадянського суспільства.

Юрій Гарбуз зазначив, що його головним приорітетом як керівника ВЦА є подальша інтеграція Луганщини у інформаційне, політичне, економічне та культурне поле України. Це стосується не лише звільнених територій, але і тих, що перебувають під російською окупацією.

На думку губернатора, «якщо ми хочемо повернути окуповані території в короткостроковій перспективі, то потрібно вже сьогодні боротися за думки людей, які там проживають».

«Я глибоко переконаний, що потрібно створювати інфраструктуру реінтеграції країни. Залучати людей, що вимушено проживають в так званій «сірій зоні», на окупованих територіях, до спільної діяльності, проводити наступальну інформаційну роботу. Мова йде про простих людей, що опинилися в складних умовах окупації. З ними потрібно працювати, розяснювати нашу позицію, надавати можливості самим пересвідчитися в тому, що російська пропаганда бреше», – говорить Юрій Гарбуз.

«Так, ми ініціювали прийняття дітей з «сірої зони» та окупованих територій на оздоровлення в дитячі санаторії та табори відпочинку, ми також приймаємо абітурієнтів до навчальних закладів Луганської області. Це практичні дії, що створюють довіру. А довіра дає надію на мир», – стверджує губернатор Луганщини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *