В місті Сєвєродонецьк займаються питаннями ґендерно обумовленого …

В місті Сєвєродонецьк займаються питаннями ґендерно обумовленого насильства. 29 червня 2016 року в місті Сєвєродонецьку відбувся перший в Україні міжсекторальний практичний тренінг для партнерів цього саб-кластеру.

Однією із головних тем тренінгу став процес налагодження міжвідомчої взаємодії всіх суб’єктів, які працюють у сфері протидії ґендерному насильству.

Участь у заході взяли представники державних органів та неурядових організацій, які працюють у напрямку попередження ґендерного насильства.

Протягом дня, запрошений тренер зі Сполучених Штатів Америки Джесіка Ізкуердо розповідала про методи збору інформації щодо випадків ґендерно обумовленого насильства, засобів комунікації з населенням із цього питання. Окремо розглянута існуюча в Україні нормативно-правова база, що регулює попередження домашнього та ґендерного насильства. Зокрема, акцент зроблено на процесі ратифікації Україною Стамбульської конвенції, проекті Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також впровадженні Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Тренінг пройшов у вигляді практичних ігор та занять у формі відкритого діалогу. Це перший подібний захід в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *