У Польщу не пустили український гурт Ot Vinta через «загрозу нацбезпеці»

Польські прикордонники не пустили до країни український колектив Ot Vinta через те, що діяльність гурту нібито становить «загрозу державному ладу і громадській безпеці».

Голова Об’єднання українців Польщі Петро Тима заявляє, що українська громада Польщі протестує проти таких дій, передає Європейська правда.

Джерело: 24tv.ua

У неділю 3 липня Ot Vinta повинен був виступити у Варшаві в межах фестивалю Plac Defilad. Перед цим він вже понад 20 разів виступав з концертами у Польщі.

Петро Тима нагадав, що раніше гурту заборонили виступити на фестивалі, організованому Об’єднанням українців у Польщі «Ніч на Івана Купала». Тоді концерт скасували  через наполягання місцевої організації вболівальників футбольного клубу «Полонія», представники якої звинуватили музикантів у «просуванні бандерівської ідеології».

Українці Польщі вважають заборону вʼїзду музичному колективу черговим актом антиукраїнської істерії, що останнім часом нагнітається у польському суспільстві. «Обʼєднання українців у Польщі з тривогою спостерігає за агресивними діями, спрямованими проти українців у Польщі», – йдеться у заяві.

Громада закликає польську владу не провокувати подальше зростання напруження через такі дії. «Комусь дуже хочеться, щоб у польсько-українських відносинах не було спокою. І щоб між Республікою Польща і Україною підтримувався стан перманентного напруження, щоб завадити розвитку добросусідських відносин», – наголошує Петро Тима.

Нагадаємо, українці Європи закликали польських політиків не спекулювати на спільній історії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *