Вибухи в Іраку: загинули щонайменше 79 людей

Щонайменше 79 людей загинули і 131 отримали поранення внаслідок вибухів, відповідальність за які взяло на себе угрупування “Ісламська держава”, повідомляє іракська поліція.

Перший вибух пролунав пізно увечері в суботу у районі Каррада, що в центрі Багдаду. Повідомляється, що вибухнув начинений вибухівкою фургон-рефрижератор.

Другий вибух стався дещо пізніше у північній частині міста, заселеній переважно шиїтами. Він забрав життя п’ятьох людей.

У Карраді розташовано багато магазинів, кафе і ресторанів, які в священний місяць Рамадан завжди заповнені саме після заходу сонця – коли перестають діяти суворі обмеження обов’язкового для мусульман посту.

Агенція Associated Press повідомляє, що серед загиблих внаслідок цього вибуху – багато дітей.

Вибух спричинив масштабну пожежу на головній вулиці району. Деякі будинки сильно постраждали і продовжували палати станом на недільний ранок.

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді відвідав місце вибуху, однак там його зустрів розлючений натовп.

Люди, повідомляє багдадський кореспондент ВВС Ахмед Махер, закидали його конвой камінням.

Іракці висловлюють свій гнів і в інтернеті.

“Хакери зламали сайт МВС (Іраку. – Ред.), розмістивши на його першій сторінці моторошну фотографію загиблої дитини та малюнок з фальшивим детектором вибухівки, одним з непотрібних пристроїв, які досі використовуються в Багдаді на блокпостах, через які проїжджають начинені вибухівкою автомобілі та смертники”, – повідомляє Ахмед Махер.

Джихадистське сунітське угрупування “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за вибух у Карраді.

Минулого тижня іракські силовики відбили у цього угрупування місто Фаллуджу, яке, за словами представників влади, виступало стартовим майданчиком для нападів на Багдад.

Проте “Ісламська держава” досі контролює величезні території на півночі та заході країни, зокрема, й друге за величиною місто Іраку Мосул.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *