Борис Джонсон: побоювання від “брекзиту” дуже перебільшені

Колишній мер Лондона Борис Джонсон, який вів кампанію за вихід Британії з ЄС, звинуватив уряд країни в тому, що він не зміг пояснити громадянам, як “брекзит” сприятиме інтересам Британії.

У своїй статті в Daily Telegraph він пише, що ці пояснення слід зробити терміново без очікування на обрання нового лідера Консервативної партії і, відповідно, прем’єр-міністра.

За словами пана Джонсона, результат референдуму спричинив “певну істерію” серед частини населення.

Це перший детальний виступ пана Джонсона відтоді, як минулого тижня він відмовився висувати свою кандидатуру на посаду лідера Консервативної партії.

Як пише Борис Джонсон, те, як противники “брекзиту” описують майбутнє Британії після виходу з ЄС, призвело до “заразливої скорботи”, на зразок тієї, що охопила країну 1997 року після загибелі принцеса Діани.

Але побоювання противників “брекзиту” вкрай перебільшені, зазначає він.

“Справа в тому, що біржа не впала, як це прогнозував багато хто”, – пише він.

“Уряд не почав ухвалювати надзвичайний бюджет і не буде цього робити”, – стверджує пан Джонсон.

Він закликав уряд зробити “чітку заяву” про “базові істини” з питання про вихід з ЄС.

Екс-мер Лондона також виклав власну точку зору, заявивши, що “укладення договору про вільну торгівлю з нульовими тарифами і квотами, у той час, як ми звільняємося від тенет законотворчої системи ЄС – цілком в інтересах інших країн ЄС”.

Борис Джонсон вважався фаворитом у боротьбі за посаду лідера Консервативної партії, але 30 червня він заявив, що не думає, що зможе забезпечити необхідну єдність.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *