Вибухи у Багдаді: кількість загиблих зросла до 165

Щонайменше 165 людей загинули внаслідок нападів у Багдаді у неділю, ще понад 220 поранені.

Інформагенція AFP при цьому повідомляє, що загинули вже понад 200 людей.

За словами рятувальників, які досі розгрібають завали, в результаті вибуху в Ель-Каррада загинули цілі сім’ї.

Багатьох загиблих неможливо впізнати через сильні опіки.

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер Абаді оголосив триденний траур. На його сайті повідомляється, що він пообіцяв притягнути до відповідальності співробітників спецслужб, які допустили цей напад.

Вибухи в Рамадан

Перший, найпотужніший, вибух прогримів минулої ночі в жвавому районі Ель-Каррада в центрі міста: біля ресторану підірвали замінований автомобіль.

Другий вибух прогримів через деякий час на півночі Багдада.

Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання “Ісламська держава”.

У центральному районі Карада багато магазинів, кафе і ресторанів, які в священний місяць Рамадан завжди заповнені після заходу сонця, коли перестають діяти суворі обмеження посту.

Вибухи сталися через тиждень після того, як іракські урядові війська повернули під свій контроль місто Фаллуджу, яке перебувало під контролем ІД.

Прем’єр Іраку Хейдар Абаді в неділю відвідав місце вибуху в центрі Багдада і заявив, що “теракт став відповіддю ІД на успіхи іракської армії зі звільнення Фаллуджі”.

При цьому кортеж Абаді був змушений швидко залишити місце трагедії, після того як розлючений натовп спробувала напасти на автомобіль прем’єра.

На опублікованому в інтернеті аматорському записі видно, що люди з натовпу кидають предмети в автомобілі і охорону прем’єра, а також лаються.

США заявили, що ця атака зміцнила рішучість підтримувати іракські сили в їхній боротьбі проти угруповання “Ісламська держава”.

“Ми як і раніше єдині з іракським народом і урядом в наших спільних зусиллях зі знищення ІД”, – йдеться в заяві Білого дому.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *