Генпрокурор Юрій Луценко оголосив у ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України О. Онищенка

 

Генеральний прокурор України у вівторок, 5 червня 2016 року, на засіданні Верховної Ради України оголосив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Нагадаємо, О. Онищенко підозрюється у тому, що в період із січня 2013 року по січень 2016 року вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності та у сфері службової діяльності.

Внаслідок протиправних дій О. Онищенка та підконтрольної йому злочинної організації, через реалізацію заздалегідь розробленого злочинного плану, вказаними особами було привласнено грошові кошти ПАТ «Укргазвидобування» у сумі понад 1,6 млрд грн, чим завдано шкоди державним інтересам на вказану суму.

Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.


Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *