За вчинення корупційного правопорушення працівником ДФС обвинувальний акт скеровано до суду

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління та Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника відділу оперативного супроводження адміністрування податку на додану вартість оперативного управління Державної податкової інспекції у м. Чернігові Головного управління ДФС у Чернігівській області в одержанні неправомірної вигоди.

Встановлено, що заступник начальника відділу Державної податкової інспекції у м. Чернігові, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, з метою особистого незаконного збагачення, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди отримав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в сумі 35 300 тис грн за неповідомлення ним про порушення податкового, валютного та іншого законодавства, а також у сприянні при проведенні службовими особами відділу перевірок ризикових платників управління аудиту ГУ ДФС в Чернігівській області позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності цього суб’єкта та відображення в акті перевірки порушень податкового законодавства, які тягнуть за собою накладення мінімальних фінансових санкцій.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *