Представники Міністерства соціальної політики із робочим візитом відвідали Донецьку область

11 липня у Краматорську відбулась робоча зустріч представників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації із директорами департаментів захисту прав дітей та усиновлення, а також оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики Русланом Ковбасою та Іваном Хохленковим.

Під час візиту заступник очільника Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз обговорив із представниками Мінсоцполітики хід оздоровчої кампанії у Донецькій області.

Насамперед, учасники акцентували увагу на питанні оздоровлення особливої категорії дітей, які вимушені проживати на прифронтовій території. Також зауважили на чималій кількості путівок, запропонованих областями України для оздоровлення цієї категорії дітей (600 путівок), наголосили на  недостатньому обсязі фінансування для організації відправки дітей до регіонів, які запропонували оздоровчі заклади, та оздоровлення дітей під час всього літнього періоду.

Також, представники Мінсоцполітики зустрілися з керівництвом Бахмуту та Бахмутського району, профільними відділами міської ради та райдержадміністрації, відвідали дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Вогник».

Сьогодні, 12 липня, Іван Хохленков та Руслан Ковбаса разом із керівництвом профільних департаментів Донецької облдержадміністрації проводять оперативні засідання з питань оздоровлення дітей, які мешкають у «сірій зоні»у Торецьку та Кураховому. Засідання проходять за участю керівництва Торецька, Авдіївки, Ясинуватського, Мар’їнського, Волновахського районів, а також Мар’їнки та Красногорівки.

За результатами робочого візиту представників Міністерства соціальної політики України буде розроблений проект постанови уряду про оздоровлення та відпочинок дітей, які проживають на лінії зіткнення в зоні проведення АТО. Також планується виділити додаткові фінансові кошти для оздоровлення та відпочинку дітей у 2016-2017 р.р.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *