Керівництво ГПУ «впихнуло» Кулика у групу щодо Курченка, — директор НАБУ

Підозру прокурору з питань АТО Костянтину Кулику склали ще до того, як керівництво ГПУ «впихнуло» його у групу щодо Сергія Курченка

Про це сьогодні заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Після того як стало відомо, що є підозра, і це був публічний документ, який був офіційно направлений в антикорупційну прокуратуру, приймається термінове рішення про те, що необхідно включити якусь резонансну справу, там де 12 прокурорів окрім нього. Бо без нього ця справа не обійдеться, бо він герой. І потім в подальшому все підводиться під те, що нібито наше провадження пов’язане із тим, що він розслідує цю справу. Ще раз хочу сконцентрувати увагу: ні, підозра була складена до цього», — зазначив Артем Ситник на брифінгу.

Ситник також заявив, що Кулик намагається створити штучний образ, який начебто НАБУ хоче спаплюжити.

«Вчора було зазначено, що детективи якісь не такі. Названо їх мусарами. Чомусь таке хамське відношення з боку Кулікова. Ну, чесно кажучи, не зрозуміло як прокурор може себе так вести і застосовувати такий грубий сленг», — зазначив директор НАБУ.

Також на брифінгу працівники НАБУ опублікували розсекречені телефонні розмови прокурора Костянтина Кулика. За словами першого заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Миколи Грищука, розсекречені аудіозаписи підтверджують те, що зараз вживаються дії щодо героїзації підозрюваного Кулика.

До того ж, Грищук говорить, що на вчорашньому суді Кулик говорив, що проти нього замовили справу і він не розуміє у сому його підозрюють.

«Особа не тільки знала, що по ньому розслідується провадження, була досить детально проінформована, підготовлена, і зараз ці всі заяви це є просто гра на публіку», — зазначив Микола Грищук.

Військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик підозрюється у незаконному збагаченні.

4 липня Солом’янський райсуд за клопотанням НАБУ відсторонив Кулика від виконання службових обов’язків на 2 місяці. А того ж дня суд обрав для Кулика запобіжний захід у вигляді особистого зобов’зання.

Вчора 13 липня, Апеляційний суд Києва поновив Кулика на посаді прокурора сил АТО.

Наталка Роп, Київ, Громадське Радіо

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *