Представляючи прокурора Волині, Генеральний прокурор України Юрій Луценко наполіг на тотальному очищенні органів прокуратури області

У суботу, 16 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури Волинської області нового керівника – радника юстиції Максима Киричука.

В заході взяли участь очільники Волинської обласної державної адміністрації та обласної ради, керівники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, суду, представники ЗМІ.

Представляючи прокурора Волині, Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив, що головним завданням органів прокуратури на сьогодні є відновлення довіри населення.

Відтак, зазначив Генеральний прокурор, "сонного життя та дерибану області більше не буде!" Насамперед новий керівник прокуратури має зробити все, аби ліквідувати в області схеми кришування незаконного видобутку бурштину, контрабанди, грального бізнесу, незаконних забудов та вирубування лісів.

Наголосив Юрій Луценко й на кричущому погіршенні криміногенної ситуації на Волині, де значно зросла кількість тяжких злочинів та злочинів проти власності, зазначивши, що правоохоронці повинні прийняти цей виклик і почати працювати.

«В органах прокуратури області залишаться тільки ті, хто згоден чесно працювати на результ. Ті ж, хто скомпрометував себе – повинні написати заяви на звільнення», – підкреслив Генеральний прокурор.

Тотально оновлено буде керівний склад регіональної та місцевих прокуратур. Результатом же роботи тих, хто лишиться, має стати як боротьба з корупцією та відлов "великої риби", бо волинські митниці корумпують не лише область, але і Україну, так і припинення практики постійних поборів з населення у державних установах.

Окрім того, звертаючись до присутніх на заході представників військової прокуратури, Генеральний прокурор зауважив, що під час розслідування провадження, фігурантами в яких є учасники АТО, правоохоронці не міряли всіх однією міркою. «Якщо хтось насправді вчинив злочин – попри геройство на фронті, – має відповідати згідно закону. Але у всіх формальних моментах, як от обрання міри запобіжного заходу – завжди треба думати про честь воїна, аби не ранити зайвий раз того, хто воював», – сказав Юрій Луценко.

Генеральний прокурор України також наголосив, що незабаром усі громадяни зможуть ознайомитися із деклараціями про доходи прокурорів та результатами перевірки їх на доброчесність, які будуть розміщені на сайті як Генеральної, так і регіональної прокуратури. «Усі, хто не пройде перевірки на доброчесність – теж будуть звільнені з органів прокуратури»,- підкреслив він.

Довідково:  Максим Киричук – уродженець міста Львова. У 2002 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Одружений, виховує двох дітей. Працював на різних посадах у прокуратурі Львівської, Київської, Закарпатської областей. До призначення на посаду прокурора Волинської області працював у центральному апараті Генеральної прокуратури України.

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *