В ОБСЄ заявили, що затриманий ФСБ співробітник місії зараз у безпеці

Наразі Місії відомо про його місцезнаходження, а також те, що він у безпеці

СММ ОБСЄ може підтвердити, що один із місцевих працівників Місії у Луганській області, перебуваючи у відпустці, тимчасово був поза зоною досяжності. Про це вони повідомили на офіційній сторінці місії.

«Наразі Місії відомо про його місцезнаходження, а також те, що він у безпеці. Це вся доступна інформація на цей момент», — повідомляють в СММ ОБСЄ.

Мова йде про інцидент, який раніше з’явився у ЗМІ. ФСБ Росії повідомило про викриття і затримання на території РФ агента СБУ, який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію.

У вересні 2015 року з погодженням з СБУ на Шестакова вийшли представники Головного управління розвідки Міноборони України, а в жовтні-листопаді того ж року А.Шестаков за завданням української військової розвідки вже передавав відомості про маршрути пересування, використовуваних автомобілях, номерах телефонів одного з лідерів козацтва Дремова, згодом убитого українськими спецслужбами. Крім того, Шестаков займався питаннями працевлаштування в представництва міжнародних організацій на Україні інших агентів українських спецслужб.

Там відзначили, що з урахуванням того, що шпигунською діяльністю Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії відповідно до чинного законодавства, йому «було дозволено повернутися на територію України, але в’їзд інформатору СБУ буде закритий».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *