На Запоріжжі членам банди, яка нападала на банки та інкасаторів, обрано запобіжний захід

Клопотання прокуратури Запорізької області щодо обрання запобіжних заходів двом підозрюваним за ч. 3 ст. 15 п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України задоволено у повному обсязі та рішеннями Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя 17.07.2016 та 18.07.2016 обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розбійних нападів на ряд банківських установ на території області та посягання на життя працівників правоохоронного органу.

За наслідками проведення слідчих дій задокументовано та попереджено скоєння ще одного особливо тяжкого злочину на території Запорізької області.

Так, 15.07.2016 на автошляху в районі с. Малотокмачка, Оріхівського району, Запорізької області, зухвала група осіб ретельно спланувала та спробувала здійснити напад на інкасаторський автомобіль «Ощадбанку».

Вказана група осіб, мала камуфльовану військову форму, сучасну амуніцію та приладдя у великій кількості. Так, арсенал злочинців налічував, окрім пістолетів та автоматів, гранати наступальної та оборонної дії, кулемет, гранатомети та навіть протитанкову міну.

Під час спроби вбивства інкасаторів, з метою заволодіння грошовими коштами у сумі 3,8 млн грн вказаною групою осіб було виведено з ладу інкасаторський автомобіль «Ощадбанку», шляхом його обстрілу з автоматичної зброї.

Довести злочинний намір до кінця нападникам завадили злагоджені дії оперативних підрозділів поліції та СБУ Запорізької області. У ході бойового зіткнення одного нападника вбито на місці події, двох поранено та одного затримано на місці скоєння злочину.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

За матеріалами прес-служби прокуратури Запорізької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *