На честь журналіста Павла Шеремета пропонують назвати вулицю у Києві

На сайті Київської міської ради з’явилася петиція про перейменування колишньої вулиці Суворова в Києві на вулицю Павла Шеремета, передає VIDIA.

“20 липня 2016 року у Києві загинув білоруський журналіст Павло Шеремет, який останні 5 років жив і працював в Україні. Павло Шеремет був одним із керівників онлайн-видання “Україснька правда”, редакція якого знаходиться за адресою вул. Суворова, 4/6. За цією ж адресою також знаходиться вільний простір та коворкінг #MediaHub, в якому Павло Шеремет протягом останнього року разом із колегами проводив школу журналістки “Української правди”, а також редакція Громадського ТВ, Слідство Інфо, ГО “Центр UA”, Центр Протидії Корупції. Саме за цією адресою Павла Шеремета можна було побачити практично щодня“, – ідеться у петиції.

У тексті петиції відзначається, що саме на вулиці Суворова розташована максимальна кількість медійників і громадських активістів, для яких буде великою честю працювати на вулиці імені Павла Шеремета, сповідуючи його принципи.

Петиція опублікована 22 липня, наразі із необхідних для розгляду 10 тисяч підписів зібрано трохи більше за півтори сотні.

Зазначимо, що в рамках декомунізації вулиця Суворова уже була перейменована на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка.

Нагадаємо, журналіст Павел Шеремет загинув в результаті підриву машини у Києві. Правоохоронці розслідують умисне убивство.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *