Волонтери зі США візьмуться за профілактику залежностей серед дітей в Україні

Фото: Telegraph

Волонтери зі США планують започаткувати в Україні перший профілактичний метод, спрямований на профілактику різних видів залежностей під назвою казкотерапія. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла Антоніна Левчук, співзасновниця та волонтерка благодійного фонду «Save Lives Together».

«Суть проекту полягає в тому, щоб провести масштабну профілактику наркоманії, алкоголізму, ігроманії та тютюнопаління у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Саме в цьому віці особливо важливо правильно вплинути на розвиток особистості дитини. Правила, які вона «вбирає» в цей період слугують моделлю поведінки впродовж усього життя, – цитує Антоніну Левчук VIDIA. – Марно розповідати 14-16-річному підліткові про небезпеку наркотиків, якщо неправильні постулати були впроваджені в його свідомість задовго до того».

«Відомо, що приблизно до 10 років у дітей переважає правопівкульний тип мислення. Отже, найбільш важлива для їхнього розвитку та соціалізації інформація надходить через яскраві казкові образи. Саме тому казка для дитини є найкращим способом передачі знань про світ», – додала волонтер.

За її словами, проект охопить 5 найбільших міст України – 120 шкіл та 30 дитячих садків (19,5 тисяч та їхніх сімей). Діткам буде прочитано та інсценовано три терапевтичні казки: «Казка про втрачену радість», «Кросівка і шльопанець» «ПоМірна казка», що спрямовані на профілактику, алкогольної, наркотичної, комп’ютерної залежностей та казки спрямованої на формування у дитини почуття міри з малку.

Також з батьками та вчителями буде проведена ґрунтовна роз’яснювальна робота щодо виховних процесів дітей на базі вищезгаданих казок.

Нагадаємо, заснований у США благодійний фонд «Save Lives Together», що активно допомагає українській армії у забезпеченні, отримав орден «Народний Герой України».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *