Пайєтт: Незмінний принцип політики США – підтримка українців

Посол США Джеффрі Пайєтт зазначив, що підтримка українського народу залишається незмінним принципом американської політики.

Про це дипломат заявив на відкритті активної фази навчань «Сі-Бриз 2016», передає Ліга.net з посиланням на прес-службу Міноборони.

Фото: ЕРА

«Головним принципом політики Сполучених Штатів була і залишається підтримка українського народу та акцент на необхідності дотримання суверенітету і територіальної цілісності України», – сказав Пайєтт.

За його словами, головна мета навчань у Чорному морі – підвищити здатність Збройних сил України захистити власну територію.

«Уряд США виділив 600 млн доларів допомоги. Головне – це поліпшити українські ЗСУ та можливості українського керівництва в області безпеки і оборони, забезпечити можливість українського народу захищатися», – сказав Пайєтт.

Крім того, посол Великобританії Джудіт Гоф зауважила, що Україна буде пріоритетом для її країни. Дипломат додала, що Великобританія співпрацює з іншими міжнародними партнерами, щоб «Україна отримала той пакет допомоги, в якій вона потребує».

Нагадаємо, Сенат США затвердив нового посла в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *