В Донецькій ОДА обговорили з міжнародними партнерами шляхи розбудови безпечного суспільства

Керівництво Донецької облдержадміністрації докладає багато зусиль для того, щоб мешканці контрольованої території почували себе захищеними. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Євген Вілінський під час зустрічі у Краматорську зі спільною делегацією Посольства Королівства Нідерланди та Представництва ПРООН в Україні.

Він зауважив, що з цією метою в області розпочато масштабну реалізацію інфраструктурних проектів. Загалом альманах об’єктів, які будуть втілені в області до кінця 2016 року, налічує 800 позицій.

«Ми прагнемо налагодити роботу об’єктів життєзабезпечення вздовж лінії розмежування: відновити газопроводи, водогони, лінії електромереж. Тому ми зацікавлені в припиненні вогню, але обстріли з тимчасово окупованих територій не дозволяють нам проводити ремонтні роботи», – підкреслив Євген Вілінський.

Як приклад він навів, що силами Донецької ОДА в Мар’їнці було відновлено лінію газопостачання, але через постійні обстріли неможливо підключити розподільчу станцію.

Перший заступник голови ОДА також звернувся до міжнародних представників з проханням посприяти більш ґрунтовній координації зусиль міжнародних донорів на території Донецької області.

«Проблема координації зусиль місцевого, державного бюджетів і донорських організацій для нас є критичною. Часто через неузгодженість робота виявляється неефективною», – зазначив він.

Євген Вілінський повідомив, що незабаром Донецька облдержадміністрація за допомогою ПРООН створить Агенцію регіонального розвитку, яка спостерігатиме за державними електронними закупівлями у системі ProZorro  та координуватиме донорську допомогу.

Перший секретар Посольства Королівства Нідерланди в Україні Ріні Буз зауважила, що у міжнародних донорів є багато ідей стосовно допомоги Україні та Донецькій області зокрема.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *