«КПВВ зникнуть тоді, коли буде закритий кордон», – Геращенко

Сьогодні під час прес-конференції у Краматорську Перший заступник Голови ВРУ Ірина Геращенко назвала 2 ключових досягнення переговорів Мінської групи. На її думку, це зупинка повномасштабних військових наступів на Донеччині та збереження санкцій проти країни-агресора.

Також вона повідомила, що на наступному засіданні Мінської групи буде розглянуто питання закриття неконтрольованого кордону між Україною і Росією та залучення Червоного Хреста на території, тимчасово непідконтрольні українській владі.

«Червоний Хрест повинен грати більш активну роль у звільненні заручників. Також для нас є принципіальним, щоб та сторона дотримувалась безпекового блоку. Це сприятиме поліпшенню гуманітарного напрямку і призведе до покращення економіки», – підкреслила Ірина Геращенко.

Також вона наголосила, що питання звільнення заручників перебуває на особливому контролі Президента.

«Нажаль, на сьогодні процес обміну полоненими заблокований. Ми докладаємо максимум зусиль для його поновлення, але це тема, якою Україну можна шантажувати, тому вона потребує компромісу», – підкреслила Ірина Геращенко.

Вона також повідомила, що внаслідок бюджетного перерозподілу Донецька і Луганська області отримають майже 4 мільярди гривень.

«За використанням цих коштів буде дуже серйозний контроль. В парламенті ми створимо спеціальну групу для моніторингу цих грошей. Ми переконані, що в умовах війни красти хоч копійку з того фінансового ресурсу, який має бути використаний на відбудову будинків або шкіл, – це великий злочин», – наголосила Перший заступник Голови ВРУ.

У ході робочої поїздки у Донецьку область Ірина Геращенко спільно із заступником голови Донецької облдержадміністрації Владиславом Лавриком відвідали КПВВ «Зайцеве» і «Мар’їнка». За словами політика, найбільш від черг на КПВВ потерпають пенсіонери і люди, які їдуть на територію, підконтрольну українській владі за грошовими виплатами.

«Ми поговорили з пенсіонерами щодо ситуації з виплатами. В реєстрах 2014 року є помилки, але пенсіонери, які мають на це право, повинні отримувати гроші. Але нам здається дивним, що на тимчасово окупованих територіях за офіційними даними смертність в 5 разів нижча за середню», – зауважила Ірина Геращенко.

Також вона наголосила, що КПВВ зникнуть тоді, коли буде закрито кордон із країною-агресором.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *