«Лікарні Донбасу сьогодні потребують особливої уваги», – Ірина Геращенко

28 липня Перший  заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко відвідала лікарню м. Курахове, в якій тиждень тому було відкрито операційну після ремонту.

Лікарня у м. Курахове сьогодні має велике навантаження у зв’язку з тим, що через активні бойові дії були закриті лікарні у містах Мар’їнка та Красногорівка. Також через загострення ситуації припинив роботу Красногорівський пологовий будинок.

«Лікарні Донбасу сьогодні потребують особливої уваги, в тому числі і через допомогу по їх переоснащенню. Нам вдалося переобладнати операційну, але звісно, що допомога необхідна ще, і ми будемо працювати в цьому напрямку», – повідомила Ірина Геращенко.

За її словами, нова операційна, обладнана необхідною технікою, розпочала свою роботу лише тиждень тому. За цей час було проведено 7 успішних операцій. Також Перший заступник Голови Верховної Ради України відзначила професійність та завзяття колективу лікарів.

«Сьогодні лікарів тут хвилює, яким буде майбутнє лікарні в контексті реформи та створення нових госпітальних округів. Громада підтримує рішення про те, що Курахівська міська лікарня має продовжити свою роботу. Це дуже важлива інформація для того, щоб у Києві вирішувати питання на практиці», – підкреслила Ірина Геращенко.

Також вона зазначила, що на Донбасі має бути створена достатня кількість госпітальних округів, і що цей процес має пройти із урахуванням проблем районів, які знаходяться поблизу лінії розмежування.

«Медицина – це галузь, яку відчуває на собі кожна людина, саме тому рішення мають прийматись зважено та з урахуванням потреб населення», – наголосила Перший  заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *