Трамп «розгляне питання» визнання анексованого Криму російським

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп сказав, що готовий розглянути питання зняття санкцій з Росії і визнання анексованого Криму її територією.

Відповідну заяву він зробив під час великої прес-конференції, передає The Washington Post.

Джерело: svoboda.org

На запитання журналіста про визнання Криму російським і зняття з РФ санкцій за агресію проти України, Трамп відповів: «Так, ми розглянемо це питання».

У The Washington Post зауважують: така відповідь Трампа зазвичай означає, що він немає прямої відповіді; проте питання Криму надто важливе для зовнішньої політики США, щоб просто «його розглядати».

«Якщо Трамп справді збирається розглядати його, то можете закладатися на те, що Росія буде дуже щасливою від цього», – пише автор матеріалу.

Заява кандидата суперечить офіційній позиції уряду США. Водночас вона повністю збігається із позицією його радника із зовнішньої політики Картера Пейджа.

«Коли Дональд Трамп назвав його минулого тижня одним зі своїх зовнішньополітичних радників, то Пейдж розповів, як його електронну пошту засипали листи з позитивними відгуками про потребу у відновленні контактів з Росією», – пише автор.

Нагадаємо, під час національного з’їзду Республіканської партії США у Клівленді поліцейський українського походження молився з перехожими за мир.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *