У діаспорі розповіли, що волонтерка Супрун зробила для української медицини

Світовий конгрес українців (СКУ) вітає Директора гуманітарних ініціатив СКУ доктора Уляну Супрун з призначенням першим заступником міністра охорони здоров’я України, передає VIDIA із посиланням на сайт організації.

Уляна Супрун

В СКУ відзначають, що Уляна Супрун, надаючи активну медичну допомогу під час протестів на Євромайдані, швидко зрозуміла потреби охорони здоров’я в Україні.

Уляна Супрун стала засновницею успішної гуманітарної ініціативи СКУ “Захист патріотів”. На сьогодні завдяки цьому проекту провели тренування з курсу бійця-рятувальника для понад 26 тисяч воїнів і понад 4 тисяч курсантів та передали військовим більше 21 тисячі аптечок першої допомоги натівського зразка.

Програма “Медик військ спеціального призначення” забезпечила навчання для 261 бійця та передала 180 тактичних медичних рюкзаків. За програмою “Підтримка життя під час травми” 97 військових та 82 цивільних лікарі пройшли навчання згідно з міжнародними медичними стандартами.

Разом із призначенням на посаду першого заступника міністра на Уляну Супрун було тимчасово покладено виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

“Світовий конгрес українців висловлює найкращі побажання доктору Уляні Супрун з нагоди її призначення першим заступником міністра охорони здоров’я України та впевнений, що в своїй новій ролі вона зробить значний внесок у подальший розвиток охорони здоров’я України для добра кожного громадянина,” – заявив президент СКУ Євген Чолій.

Нагадаємо, 12 липня Петро Порошенко запропонував директорові гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, лікареві й волонтерові Уляні Супрун обійняти посаду заступника міністра охорони здоров’я України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *