Черговий обвинувальний акт щодо так званих «тітушок» скерований до суду

Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування кримінального провадження за підозрою одного з так званих «тітушок» у пособництві незаконному позбавленню волі потерпілого, якого 21.01.2014 поблизу станції метро «Петрівка» викрали та незаконно утримували, застосовуючи насильство та спричиняючи моральні страждання.

Поряд з цим доведена незаконна діяльність обвинуваченого у сфері незаконного обігу особливо небезпечних наркотичних речовин пов’язана з їх збутом.

29.07.2016 обвинувальний акт у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України направлено до Деснянського районного суду м. Києва.

Нагадуємо, що за результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів так званих «тітушок» на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення активістів та катувань, у тому числі вчинених представниками угруповання «Оплот» під керівництвом Жиліна Є.В., повідомлено про підозру 9 цивільним особам, так званим «тітушкам», з яких 5 перебувають у розшуку, 3 засуджено до позбавлення та обмеження волі.

Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів, осіб, що здійснювали фінансування цієї протиправної діяльності триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *