Генеральна прокуратура України: розслідування вбивства Олеся Бузини позбавлено будь-якої упередженості і буде ґрунтуватися виключно на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах

Щодо розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Олеся Бузини Генеральна прокуратура України уповноважена заявити.

Старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Станіслава Гущесова буде відсторонено та призначено іншого працівника.

Одними із визначальних для результатів слідства будуть висновки експертиз, які здійснюються за зразками забору крові, що були відібрані з дозволу суду.

Наразі в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз тривають ряд генетичних експертиз, мета яких підтвердити або спростувати співпадіння генетичних ознак підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука з профілями ДНК, які були вилучені з автомобіля на місці події.

Якщо результати експертизи підтвердять ідентичність ДНК підозрюваних – справа буде передана до суду, якщо не підтвердить – ймовірно буде закрита.

Генеральна прокуратура заявляє, що слідство позбавлено будь-якої упередженості і буде ґрунтуватися виключно на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *