Ірина Геращенко ознайомилась із роботою КПВВ «Мар’їнка» та «Зайцеве»

Сьогодні в ході робочу візиту на Донбас Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко ознайомилась з роботою КПВВ «Мар’їнка» та «Зайцеве», а також поспілкувалась із громадянами, які перетинали лінію розмежування.

Ірина Геращенко зауважила, що наразі контрольні пункти в’їзду-виїзду пропускають по 6-7 тисяч людей за добу, в той час коли їх пропускна спроможність розрахована на 2 тисячі.

«Звісно, велике навантаження через непросту безпекову ситуацію. У випадку, якщо виникають загрози, то КПВВ іноді тимчасово припиняють свою роботу, також зараз літо – сезон відпусток. Саме тому очевидно, що необхідно приймати оперативні рішення, починаючи від побуту та закінчуючи допомогою прикордонникам, збільшуючи кількісний склад їх бригад», – підкреслила Перший заступник голови Верховної Ради.

Також Ірина Геращенко наголосила на тому, що облаштування КПВВ справа не тільки прикордонного відомства та фіскалів, але і центральної та місцевої влади.

«Будемо намагатися допомогти у вирішенні цього питання. Також представники місцевої влади повідомили мені, що завтра розпочнеться  встановлення нових навісів та тенти, щоб покращити умови перебування людей на КПВВ в таку спеку», – розповіла Ірина Володимирівна.

«Президентом України було підписано закон, по якому Донеччина отримала на відбудову 2,8 млрд гривень. Впевнена, що місцева влада має знайти вихід та з цих коштів виділити гроші на побут та облаштування пунктів перетину лінії розмежування, щоб забезпечити нормальні  умови для своїх громадян», – наголошує Перший заступник голови Верховної Ради.

Метою візиту Ірини Геращенко було, в першу чергу, спілкування з населенням для того, щоб зрозуміти всі проблемні питання по соціальним виплатам та пенсіям вимушено переміщених осіб.

«Дуже важливо почути настрої. І хочу сказати, що багато людей, які стоять тут, попри 6 годин на сонці і багато інших складних чинників бажають миру, бажають повернутися до нормального життя, щоб не було КПВВ та ліній розмежування», – повідомила Перший заступник голови Верховної Ради, Ірина Геращенко. 

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *