Луганська та Львівська області підписали угоду про співробітництво 29 липня …

Луганська та Львівська області підписали угоду про співробітництво

29 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський підписали угоду про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Ця угода передбачає співпрацю між областями щодо соціально-економічного та регіонального розвитку, соціального захисту, культурних обмінів, сприяння організації відпочинку й оздоровлення дітей і молоді, зокрема, дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

Також сторони обмінюватимуться досвідом з децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад.

Звертаючись до присутніх Юрій Гарбуз наголосив:

«Користуючись нагодою хочу подякувати всій громаді Львівщини за ваш неоціненний внесок у захист і відновлення української Луганщини. Тривалий час наша область була штучно відмежована від Центральної і Західної України – у політичній, культурній та інформаційній сферах. Кожен подібний проект – це крок до об’єднання країни, подолання штучних перешкод.

Нинішня поїздка луганської делегації на Львівщину – це також досвід: успішних проектів, ефективного міжнародного співробітництва, вирішення проблем на рівні громад. Саме той досвід, що так потрібен Луганщині».

Підписання угоди відбулося на Львівщині в рамках Всеукраїнського проекту «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості» з ініціативи Юрія Гарбуза та підтриманого швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Учасники проекту на чолі із заступником голови облдержадміністрації Романом Косинським вже відвідали Полтавську, Вінницьку, Хмельницьку та Тернопільську області, де обмінялися досвідом процесів децентралізації в країні та впровадження об’єднаних територіальних громад. На черзі – Закарпаття.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *