Тим часом в Полтаві… Знайомтесь. Це Віктор Мирунко, начальник…


Тим часом в Полтаві…

Знайомтесь. Це Віктор Мирунко, начальник ДержАрхБудІнспекції у Полтаві. Він вважає, що полтавчанка Жанна Щепелькова, яка може пересуватися тільки на інвалідному візку, незаконно збудувала пандус від свого ж вікна. За це чиновник Віктор Мирунко та його підлеглі оштрафували жінку на 7000 гривень. Сам Віктор Мирунко нітрохи не соромиться такого рішення і звинувачує жінку в тому, що вона “вирішила прикритися обмеженими можливостями”.

Сама полтавчанка справно сплачує державі штраф частинами з мізерної пенсії і не може натішитись, що нарешті має доступ на вулицю:
— Наче у в’язниці 15 років просиділа, — ділилася враженнями жінка в інтерв’ю одному з телеканалів. — А тут як на світ народилася. І сусіди нормальні. Принаймні, так мені здавалося.

Але не всі сусіди виявилися толерантними до жінки з інвалідністю. Одна сусідка написала скаргу, на підставі якої архітектурна інспекція оштрафувала пані Жанну.

Ця історія шокувала українців середньовічною дикістю і абсолютно нелюдським ставленням до людей з інвалідністю.

Та не менш важливо раз і назавжди відбити бажання знущатися над інвалідами, давайте зробимо цього покидька зіркою інтернету. Якщо вас ця історія не залишила байдужим, поділіться з нею друзями. Ми вимагаємо від Державної архітектурно-будівельної інспекції України негайного звільнення Віктора Мирунка та всіх посадових осіб, хто причетний рішення оштрафувати жінку з інвалідністю, а також притягнути їх до відповідальності за дискримінацію інвалідів.

Дізнатися більше про цю історію можна тут:
http://www.0532.ua/news/1311989 (перегляньте сюжет)
http://poltava.to/news/39433/ (позиції сторін)

Зробіть репост, щоб про це свавілля дізналося якомога більше людей та ми разом зупинили його!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *