(ФОТО) В Одесі відбулась церемонія закриття багатонаціональних навчань «Sea Breeze – 2016»

Сьогодні в Одесі на борту американського десантного корабля «Уидби Айланд» відбулась церемонія закриття багатонаціональних навчань «Sea Breeze – 2016».

Вперше церемонія відбувалась безпосередньо на кораблі, що був учасником навчань і який разом з усіма тільки вчора ввечері повернувся з моря після виконання навчально-тренувальних вправ. Керівники навчань від української та американської сторони відмітили, що цьогорічні навчання пройшли успішно та продуктивно, багато відпрацьовано нових форм співпраці, зокрема, планування та тактичні розрахунки міжнародного штабу навчань із дотриманням стандартів НАТО, десантування «корабель – берег» на морській та річковій ділянці, безпарашутне десантування бійців спецпідрозділу в море з гелікоптера.

Протягом останнього тижня навчань було відпрацьовано масштабу морську фазу, коли в морі одночасно перебувало до 20 кораблів та катерів, третина з яких корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби.

Командою міжнародних експертів було окремо відмічено високий професіоналізм морських прикордонників. Від командування навчань екіпажі кораблів та катерів Морської охорони були нагороджені пам’ятними подарунками.

Маневри, плавання в строях, передача сигналів прапорами, прожекторами, радіообмін за стандартами та кодами НАТО, передача вантажів та ходу, буксирування аварійного судна, артилерійські стрільби по надводній та повітряній мішеням, проведення рятувальних операцій та боротьби за живучість – відпрацювання всіх цих вправ відбувалась у реальному режимі співпраці з міжнародними партнерами. Кораблі та катери морської охорони входили до складу міжнародних тактичних груп разом з кораблями військово-морських сил України, США, Румунії, Туреччини, Канади, Польщі. Під час виконання вправ у морі вони пройшли понад 2000 морських миль.

Варто відмітити, що за умовами навчань виконання кожного елементу доручалося різним учасникам. Отже кожний мав себе проявити не тільки як вправний виконавець, а й як розсудливий керівник, що розподіляє завдання з урахуванням сил та можливостей кожного учасника тактичної групи. Так, в одному з елементів, корабель Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» керував маневрами 8 кораблів іноземних флотів класу фрегат та есмінець. Елемент було виконано відмінно.

Завершилась морська фаза навчань «Sea Breeze – 2016» традиційним фотексом, коли кораблі-учасники навчань пройшли спільним строєм із розгортанням національних прапорів.

 

ФОТО З НАВЧАНЬ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *