Константинополь створює спецкомісію з розгляду автокефалії УПЦ

Священний Синод Константинопольського Патріархату створює спеціальну комісію для розгляду питання надання Українській православній церкві автокефалії.

Відповідну заяву зробив Петро Порошенко під час виступу на Володимирській гірці з нагоди святкування Дня хрещення Русі, інформує VIDIA.

Фото: president.gov.ua

«Впевнений, що завдяки участі Його Всесвятості у вирішенні цього важливого питання між Українською церквою та Константинополем складуться унікальні стосунки, що дозволять подолати чимало негативних тенденцій у житті сучасного православ’я», – сказав президент.

Він додав, що за соцопитуваннями, все більше православних України хотіли б мати єдину помісну церкву, що була б незалежною від інших церковних юрисдикцій.

«Слід виходити з давнього канонічного принципу: громадянським та земельним розподілам нехай слідує і розподіл церковних справ», – додав Порошенко.

Він наголосив, що Україна не буде байдуже спостерігати за втручанням іншої держави в свої церковні справи, за її спробами використати в своїх інтересах почуття частини українських православних.

Нагадаємо, Верховна Рада та діаспора просять Патріарха Варфоломія про автокефалію Української православної церкви.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *