Посол у Туреччині подякував тамтешнім українцям за підтримку батьківщини

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Сергій Корсунський залишає посаду, яку він обіймав останні вісім років. Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті посольства, передає  VIDIA.

У серпні завершується термін каденції Сергія Корсунського на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла України в Турецькій Республіці. «Хочу із задоволенням та гордістю відзначити, що як Посол України я завжди відчував дружнє ставлення та підтримку з боку політичних лідерів, керівників Уряду, ділових кіл, представників української та кримськотатарської діаспор Туреччини», – зазначив він.

За словами посла, за цей час відносини між Україною і Туреччиною набули характеру стратегічного партнерства. Між країнами запроваджено максимально можливий рівень лібералізації візового режиму, на порядку денному масштабні проекти у галузі оборонно-промислового комплексу, військової співпраці, енергетики, аерокосмічних технологій, освіти та культури.

«Надзвичайно високо ціную підтримку Україні і, зокрема, кримським татарам, з боку офіційних кіл і громадськості Туреччини. Особливо важливим є те, що Президент і Уряд Турецької Республіки, кримськотатарська діаспора та українці Туреччини зайняли принципову позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, засудження російської агресії проти нашої держави та невизнання спроби анексії Криму», – зауважив дипломат.

«У відповідальні та драматичні часи українці та кримські татари довели, що здатні разом виборювати своє майбутнє, адже сповідують спільні цінності демократії. Кримськотатарський народ і українська діаспора стали справжнім містком дружби між Україною і Турецькою Республікою. Не маю сумнівів, що справедливість по відношенню до кримськотатарського народу буде поновлена у рамках невідворотного процесу відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», – сказав Сергій Корсунський.

«Хочу щиро подякувати всім друзям України за багаторічну взаємодію та підтримку. Впевнений, що дружба між нашими країнами і народами тільки зміцнюватиметься», – підсумував посол.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *