Електронна система держзакупівлі ProZorro стала обов’язковою по всій Україні

Від сьогодні в Україні усі державні тендери будуть проводитись тільки в електронній системі ProZorro. З 1 серпня використовувати ProZorro зобов’язані також місцеві органи влади, комунальні підприємства і ніші організації, які використовують кошти платників податків.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

«Державний замовник (орган влади, державне чи комунальне підприємство) повинен завантажувати в ProZorro тендерні заявки, оголошуючи таким чином закупівлю. Далі він відповідає на питання постачальників і проводить в електронній системі аукціон чи іншу процедуру, передбачену Законом «Про публічні закупівлі». Після визначення переможця, замовник зобов’язаний також завантажити в систему текст договору з постачальником. А завдяки інтеграції з порталом Є-Data і проектом .007, віднедавна в ProZorro також можна відслідкувати ще й оплату договору, якщо вона здійснюється Державним казначейством», – пояснюють роботу системи у відомстві.

У Міністерстві наголошують, що досвід першої хвилі переходу в ProZorro доводить, що жодних перешкод чи труднощів із запровадженням електронної системи для замовників не існує. Навпаки, використання електронної системи значно спрощує процедури закупівель.

«ProZorro вже дозволила зекономити більше 2,6 млрд грн, а до кінця року планується збільшити економічний ефект до 5 млрд грн», – зазначають у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, українську інноваційну систему держзакупівель планують впровадити за кордон.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *