Завдяки своєчасно вжитим заходам представницького характеру органи прокуратури запобігли скасуванню Указу Президента України «Про створення національного природнього парку «Нижньодніпровський»

В провадженні Вищого адміністративного суду України перебувала справа за позовом Геройської, Рибальчеської та Великокардашинської сільських рад Голопристанського району Херсонської області, громадської організації «Голопристанська районна громадська організація українського товариства мисливців та рибалок», ТОВ «Дельта-Люкс» про визнання протиправним та скасування Указу Президента України від 24.11.2015 № 657/2015 «Про створення національного природного парку «Нижньодніпровський».

На думку позивачів, створення такого об’єкта природо-заповідного фонду відбулось з порушенням вимог чинного законодавства, а також без дотримання їх прав як користувачів земельних ділянок, які планувалося включити до території парку.

Разом з тим, національний природний парк «Нижньодніпровський» створено з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об’єктів дельти річки Дніпро як одного з найцінніших природних заплавно-літоральних комплексів у Європі, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову та естетичну цінність, забезпечення збереження водно-болотного угіддя міжнародного значення «Дельта р. Дніпро».

Територія, включена до цього парку, є дуже важливою для збереження біорізноманіття. Так, на його території зареєстровано велику кількість видів тварин і рослин, які занесено до Червоної та Зеленої книг України.

Зазначене стало підставою для вступу у цю справу Генеральної прокуратури України, яка зайняла активну позицію на захист інтересів держави.

Ураховуючи доводи Генеральної прокуратури України про законність Указу Президента України, постановою Вищого адміністративного суду України від 01.08.2016 в задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *