Юрій Луценко: Правоохоронних органів над законом бути не може (ВІДЕО)

У п’ятницю, 5 серпня 2016 року, під час брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував слідчі дії, які відбуваються у Національному антикорупційному бюро.

Юрій Луценко зазначив, що згідно кримінального провадження, яке було розпочато у Генеральній прокуратурі України ще у квітні 2016 року, відбувається перевірка інформації Служби безпеки України про незаконне прослуховування телефону одного із громадян, який не є фігурантом кримінального провадження НАБУ.

«Для того, щоб встановити обставини цього незаконного прослуховування і відповідальність працівників чи то СБУ, чи то НАБУ за незаконне прослуховування телефону даного громадянина, що порушує його конституційні права, сьогодні за санкцією суду представники слідства Генпрокуратури прийшли до Національного антикорупційного бюро», – повідомив Генеральний прокурор України.

Юрій Луценко підкреслив, що напередодні увечері він особисто зв’язався з керівником НАБУ і попередив його про слідчі дії, бо розглядає спільну діяльність разом із керівництвом НАБУ, як союзницьку роботу по недопущенню порушень закону в будь-якому його прояві, в тому числі і працівниками будь-якого правоохоронного органу.

«Після остаточного аналізу документів ми зробимо висновок, хто з працівників, якого правоохоронного органу, причетні до незаконного прослуховування телефону громадянина, що не є фігурантом законного слідства НАБУ», – зазначив Генеральний прокурор.

«Є порушення конституційних прав громадянина, який не є фігурантом законного кримінального провадження, це не допустимо в демократичній країні, хтось за це має відповісти. Але недоторканних для перевірки органів в цій країні бути не може», – наголосив Юрій Луценко.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *