(ВІДЕО) В зоні проведення АТО та на адмінмежі прикордонники виявили наркотичні засоби

Співробітники Держприкордонслужби виявили наркотичну речовину та запобігли спробі незаконного її переміщення у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» в зоні проведення АТО та «Чаплинка», що на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією України АР Крим.

Так, учора під час здійснення перевірочних заходів  в контрольному пункті «Станиця Луганська» прикордонники Луганського загону спільно з представниками фіскальної служби, у ході реалізації оперативної інформації, виявили в українця 3 поліетиленових пакунки з порошком білого кольору та 5 пігулок загальною вагою 4,5 гр. Чоловік пішки прямував до неконтрольованої території.

У іншого нашого співвітчизника виявлено 15 грам речовини рослинного походження у контрольному пункті «Чаплинка». У ході спільного з фіскальною службою огляду автомобіля громадянина речовину знайшли в кармані бокових дверцят.

В обох випадках до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Ще два випадки перевезення наркотиків зафіксовано в пунктах пропуску «Нові Яриловичі» на Чернігівщині та «Рені», що в Одеській області. 3 грама рослинної речовини та 70 грамів наркотичних пігулок намагалися ввезти до України громадяни на власних транспортних засобах. Наркотичну речовину виявили за допомогою службового собаки в салоні автомобіля «БМВ» білоруської реєстрації, а пігулки знайшли в особистих речах українця, водія мікроавтобуса «Рено».

Громадян Білорусі та України разом із виявленими наркотичною сировиною та пігулками передали представникам Національної поліції для встановлення всіх обставин та прийняття правового рішення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *