Посол України у США: Трамп надсилає неправильний сигнал світові

Український посол у Сполучених Штатах Валерій Чалий у колонці для видання The Hill написав, що висловлювання кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про Україну та окупацію Криму посилають світові неправильний сигнал.

Джерело: ukrinform.ua

«Навіть якщо коментарі Трампа мають лише спекулятивний характер і не відображають майбутню зовнішню політику, вони закликають до політики умиротворення агресора та підтримки порушення територіальної цілісності суверенної держави й інших порушень міжнародного права», – зазначає Чалий.

Дипломат наголосив на тому, що Росія посилила репресивні заходи щодо тих, хто протестує проти окупації: «Цензура, арешти, вбивства, викрадення людей, заборона представницького органу кримських татар – Меджлісу – все це загрожує ще однією трагедією та етнічними чистками».

Чалий нагадав, що США належать до 100 країн, котрі прийняли резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, яка не визнає анексію українського півострова Росією. Останні коментарі Трампа викликали серйозну стурбованість у Києві та за межами України.

«Нехтування правил можуть послати неправильний сигнал для народу України і багатьох інших країн світу, що дивляться на США як провідника свободи та демократії», – додав посол.

Нагадаємо, Трамп заявив, що кримчани самі обрали Росію і що готовий розглянути питання зняття санкцій з РФ і визнання анексованого півострова її територією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *