Допомога діаспори зменшується, бо люди розчаровані, – активіст з Німеччини

За кордоном, зокрема, у Німеччині, стає менше охочих допомагати фронту. Українці не такі активні як раніше, бо розчаровані.

Таку думку в інтерв’ю “Громадському радіо” висловив Тарас Бережанський, керівник громадського руху “Волонтерська сотня Мюнхена”.

“Люди розчаровані. Коли ти питаєш про те, чи, можливо, вони вже витратили усі свої ресурси, вони кажуть, що готові відмовитись від якихось продуктів чи відпочинку і допомогти. Проте вони не бачать подальшої реакції влади. Вони готові вкласти ресурс, який згодом працюватиме на людей, але цього не відбувається”, – зазначив Бережанський.

Активіст розповідає, що українська громада в Німеччині значно активізувалась після подій на Майдані. У Мюнхені було надзвичайно багато активістських рухів. “Всі говорили про свою готовність допомогти державі. Після Майдану люди почали розчаровуватись. Вони дали певний поштовх, заклали фундамент, але не побачили продовження. Так активістський рух почав занепадати. Зараз в Мюнхені крім “Волонтерської сотні Мюнхена” практично не залишилось активістських рухів”.

Така ж ситуація у інших федеральних землях. Якщо раніше волонтерів, що займались перевезенням гуманітарної допомоги, було безліч, то тепер таких майже немає.

Додамо, нещодавно українці з баварського міста Бамберг зібрали вантажівку гуманітарної допомоги для України.  

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *