Двоє українців претендують на престижну європейську нагороду “Ангелус”

Двоє українців стали півфіналістами престижної літературної нагороди “Ангелус”. Це Катя Петровська з книгою “Мабуть Естер” і Василь Махно зі збіркою оповідань “Листи і повітря”, пише “Польське радіо“.

Шість книг польських, по дві українських, литовських та румунських авторів, а також по одній словацького та білоруського письменників мають шанси здобути престижну літературну нагороду Центральної Європи “Ангелус-2016″, яку вручають щороку з 2006 за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року.

Відзнаку вручають у Вроцлаві за найкращі прозаїчні твори авторам, які у своїх текстах звертаються до найважливіших, найбільш актуальних тем сучасного світу, дають поштовх до міркувань і глибокого пізнання інших культур.

До уваги брали книги авторів з 21-ї країни: Албанії, Австрії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Македонії, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, України та Угорщини.

На початку вересня журі оголосить фінальну сімку. Переможець стане відомий 15 жовтня. Лауреат отримає 150 тисяч злотих (35 тисяч євро) та статуетку “Ангелус” авторства вроцлавської різьбярки Еви Россано.

Нагадаємо, престижну нагороду “Ангелус” раніше серед українських письменників отримували Юрій Андрухович та Оксана Забужко, а торік – письменник Сергій Жадан. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *