Понад 3,7 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб надійшло від мешканців Донеччини

Саме стільки перерахували платники Донеччини до зведеного бюджету країни за сім місяців 2016 року. Приріст надходжень податку на доходи фізичних осіб у 2016 році в порівнянні з минулим роком склав 42% або понад 1,1 млрд. гривень. Тільки у липні надійшло більш ніж 580 млн. грн. цього податку.

Податок на доходи фізичних осіб є бюджетоутворюючим для місцевих бюджетів, його питома вага від загальних надходжень становить 65,5%. Так, з початку року місцеві бюджети отримали понад 2,8 млрд. грн. цього податку. За рахунок цих коштів фінансуються заходи держави в соціальній сфері.

До державного бюджету надходження склали 968 млн. грн., що перевищує показники 2015 року на 285 млн. гривень.

Значне підвищення рівня надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів всіх рівнів зумовлено перед усім завдяки постійній роботі фахівців фіскальної служби Донеччини з питань легалізації трудових відносин, проведенню комплексу контрольно-перевірочних заходів з метою збереження державних соціальних гарантій для громадян. А також завдяки сумлінному відношенню роботодавців до підвищення рівня заробітних плат, від чого напряму залежать надходження податку на доходи фізичних осіб.

За інформацією Головного управління ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *