За втручання Головної військової прокуратури оборонному відомству повернуто приміщення та споруди військово-медичного клінічного центру Північного регіону України у м. Харкові, які забезпечують лікування поранених військовослужбовців – учасників АТО

Касаційна інстанція погодилася з доводами Головної військової прокуратури та залишила у силі попередні рішення судів про визнання за державою права власності та витребування з незаконного користування шести будівель військового шпиталю, який активно використовується для лікування поранених військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції на Сході України (загальна ліжкова потужність центру становить понад 500 ліжок).

Як повідомлялося раніше, вказана нерухомість площею 5,5 тис кв метрів і вартістю близько 25 млн грн, яка розташована на земельній ділянці площею 1,4 га у центрі міста Харкова, у 2008 році була незаконно передана у власність колишнім керівництвом Міністерства оборони України приватному товариству, а в подальшому – відчужена іншій комерційній фірмі.

Наразі у цьому господарському спорі поставлено крапку, 28.07.2016 право власності зареєстровано за державою в особі оборонного відомства.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *