Генпрокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно суб’єкта підприємницької діяльності, який звинувачується у заволодінні шляхом обману земельною ділянкою вартістю 2 млн грн

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно суб’єкта підприємницької діяльності за ч.4 ст. 190 КК України, який обвинувачується у заволодінні шляхом обману земельною ділянкою вартістю 2 млн грн.

Встановлено, що суб’єкт підприємницької діяльності, діючи умисно, шляхом обману вчинив придбання права власності на земельну ділянку з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування житлового будинку», яка розташована в Подільському районі м. Києва, в результаті чого вона вибула із комунальної власності територіальної громади м. Києва.

Вказаними вище незаконними діями спричинено збитків територіальній громаді м. Києва на суму 2 млн грн. Рішенням суду на земельну ділянку накладено арешт.

Одночасно, під час розслідування вказаного кримінального провадження пред’явлено підозру та оголошено в розшук одного з адвокатів м. Києва, який сприяв незаконному заволодінню земельною ділянкою.

Довідково:  санкція ч.4 ст.190 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 12 з конфіскацією майна.

Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *