‪#‎StopRussianAggression: Українці влаштували акцію протесту в центрі Будапешта

Українці у Будапешті вийшли на акції протесту Stop Russian Aggression. Її причиною стала чергова провокація Кремля, «спрямована на виправдання окупації Криму та агресії проти України».

Про це повідомляє VIDIA із посиланням наFacebook-сторінку Посольства України в Угорщині.

Учасники акції ставили собі за мету «привернути увагу угорської громадськості до необхідності об’єднання зусиль для протидії російській агресії і російській пропаганді, запобігти новій ескалації насилля в контексті останніх звинувачень російської сторони на адресу України у тероризмі в окупованому Криму, які лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі».

В акції взяли участь представники Державного самоврядування українців Угорщини на чолі з Головою самоврядування Юрієм Кравченком, речник української меншини у Державних Зборах Угорщини Ярослава Хортяні, діти з сімей учасників АТО, які перебувають на відпочинку в Угорщині у рамках відповідної програми Уряду Угорщини, Посол та співробітники Посольства України в Угорщині.

До акції також приєдналися учасники благодійного велопробігу «Українці в Європі», в якому беруть участь два учасники АТО, котрі подолали вже близько 10 тис. км. країнами Європи, щоб розповісти європейцям про Україну та про російську агресію проти нашої держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *