Військова прокуратура Західного регіону України повернула Міноборони земельну ділянку площею понад 10 га

Львівський апеляційний господарський суд, розглянувши позов військового прокурора Західного регіону України, скасував чергове незаконне рішення суду першої інстанції та постановив нове про задоволення позовних вимог.

Так, ще у 2006 році військовий прокурор регіону звернувся до господарського суду Львівської області з позовом до Скнилівської сільської ради, Пустомитівської РДА про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки Міноборони України, що знаходиться у с. Скнилів поблизу м. Львова, площею понад 10 га.

Справа за даним позовом розглядалась понад 10 років, неодноразово зупинялась господарським судом Львівської області, а згодом, після її розгляду по суті, рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокурора залишено без задоволення.

Прокуратура регіону не погодилась з таким рішенням і оскаржила ці судові рішення до Вищого господарського суду України, який за наслідками розгляду касаційної скарги їх скасував та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Відповідачі та треті особи з метою недопущення прийняття законного рішення затягували розгляд справи: залучали до справи іноземних юридичних осіб, які зареєстровані в офшорній зоні. 12 серпня 2015 року при черговому новому розгляді справи судом першої інстанції без дотримання вказівок суду касаційної інстанції, в задоволенні позову у черговий раз відмовлено. У зв’язку з цим, прокуратура регіону вкотре оскаржила незаконне судове рішення в апеляційній інстанції.

Лише завдяки наполегливій та послідовній позиції військової прокуратури у липні 2016 року чергове незаконне рішення суду першої інстанції скасовано, а позов прокурора задоволено. На користь держави повернуто 10,1 га незаконно відчужених земель.

Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *