На Лиманщині відкрили пам’ятний меморіал захиснику України Володимиру Бражнику

Сьогодні у с. Торьске Лиманського району відбулось відкриття пам’ятного меморіалу Володимиру Бражнику, який загинув 29 серпня 2014 року при виході з «Іловайського котла», захищаючи територіальну цілісність України. Заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз, громадськість, волонтери та побратими приїхали вшанувати пам’ять героя.

У вересні 2014 року Володимир Бражник був похований в Дніпропетровській області як «тимчасово невпізнаний захисник України». В результаті декількох ДНК-експертиз впізнання відбулося і в кінці весни чоловіка перепоховали на Батьківщині у с. Торському Лиманського району.

Сестра захисника України Галина Бражник звернулась до присутніх, подякувала за підтримку та допомогу. Також слово взяли волонтери та громадські активісти, рідні та друзі Володимира Бражника.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять справжнього героя України та Донеччини, який не вагаючись віддав своє життя за нашу свободу. Наш з вами обов’язок сьогодні – пам’ятати про подвиг кожного, хто так само як і Володимир боронить нашу країну від ворога», – звернувся до присутніх Ігор Стокоз.

Також він подякував родині загиблого, підкреслюючи, що вони виховали свого сина справжнім патріотом своєї землі, який незважаючи ні на що став на її захист. «Ми всі  в боргу перед такими людьми», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Відкриття пам’ятного меморіалу завершилось покладанням квітів. 

Департамент інформаційної і внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *